Поздравявам ви с победата на парламентарните  избори, но това и

...
Поздравявам ви с победата на парламентарните  избори, но това и
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: В политическа криза сме, гледам с надежда към първия мандатоносител

„ Поздравявам ви с успеха на парламентарните  избори, само че това и една отговорност, тъй като страната ни е в една тежка политическа рецесия. В тази връзка бих желал да споделите вашата оценка за вероятността за формиран на държавно управление и на какво равнище се намират договарянията с другите политически сили.  Съставянето на държавно управление е значимо освен, с цел да има страната ни обикновено ръководство, само че и да се гарнитура живота на Народното събрание, което би трябвало да свърши доста ”. Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Десислава Атанасова акцентира, че след няколко избори ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ.

„ Това го възприемаме частично като знак, че би трябвало да приключат експремиерите и би трябвало да има хора, които да понесат отговорност. Разбирайки своята  отговорност сме тук, с цел да проведем тази консултация “, съобщи Атанасова. 

Тя бе безапелационна, че ГЕРБ са положили всички старания, с цел да има работещо Народно заседание.

„ Давайки си сметка, че главно предизвикателство ще бъде зимата, както и че бюджетът може да се трансформира с сватбарско надавате и тематика, която изисква спор ”, добави Атанасова. 

Делян Добрев очерта ограниченията за бизнеса, които би трябвало да бъдат взети.

„ Служебният кабинет свърши добра работа с търга за газ, с транспарантна процедура се реализираха надалеч по-добри цени от тези, които се сключваха по неизвестно какви критерии ”, посочи той. Народният представител от ГЕРБ съобщи, че парламентарната група е внесла  проект за решение за нова тръжна процедура за газ, тъй като от 1 януари страната ни  няма дълготраен контракт за доставка на газ.

„ Смятаме, че даже в тази обстановка, в която шефът на Българска народна банка е отвън мандат, това не би трябвало да е спънка за реализиране на влизането ни в Еврозоната. Съмнявам се, че ще попълним в границите на този парламент изчезналите членове на Конституционен съд, Висш съдебен съвет и т.н ”., съобщи още Добрев.

Даниел Митов бе безапелационен, че е доста е закъсняло решението с което е трябвало да се изпрати военна помощ за Украйна.

„ От тук нататък следва обзор на помощта, която България може да окаже и да се стартира диалог с нашите съдружници. Въпросът е че българското държавно управление би трябвало да знае, какво желае и това от дълго време трябваше да бъде стартирано ”.

Той акцентира, че Българя сега не се възприема като мощен член на евроатлантическата общественост.

„ Има ли държавни управления, които дават опция стопанската система да работи, а други изхарчват направеното- по този начин ще караме дълго време без да успеем да дадем на секторите, които би трябвало да бъдат осъвременени. Няма по какъв начин да модернизираш без запас. Но като приказваме, за какво сме слаб член на НАТО, това е и  защото посредством институциите си даваме разнопосочни сигнали, какво е отношението ни към войната в Украйна ”, добави Митов.

По думите на Румен Радев европейският съюз прави оценка направеното от България в поддръжка на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР